Door zeewierproductie CO2 afvangen en stroom opwekken. Dat is het idee van Karlijn, Floor, Sem en Stefan van Technasium Melanchton uit Bergschenhoek. Door de bezoekers van de ‘Offshore Experience’ in het Maritiem Museum Rotterdam is dit uitgeroepen tot het beste idee voor duurzame energie op zee in 2019. Hiermee verslaan de leerlingen onder andere studenten van TU Delft en technisch ingenieurs uit de maritieme industrie.
In de voorjaarsvakantie werd de tentoonstelling Offshore Experience ‘nieuwe energie’ geopend met daarin acht nieuwe innovatie ideeën voor de toekomst van energiewinning op zee. In deze interactieve tentoonstelling waan je je aan boord van een platform op zee. Een jaar lang kunnen bezoekers stemmen op hun favoriet van 2020.
Zeewier
De winnaars van de pitchwedstrijd van het Maritiem Museum brengen binnenkort een bezoek aan maritiem kennisinstituut MARIN, waar zij een rondleiding krijgen en met een expert over hun idee kunnen sparren. Het idee van de leerlingen van het technasium is om bij offshore-installaties zeewierplantages te installeren. Dat zeewier kan gebruikt worden als voedsel en voor farmaceutische doeleinden. Zeewier neemt CO2 op en door verbranding kun je er volgens de leerlingen energie mee opwekken. Ook zien ze voordelen voor de visstand, omdat de eitjes van diverse vissoorten er goed gedijen.
bron: maritiemmuseum.nl